CASE: MSK Cabins otti käyttöön markkinoiden nopeimman värinvaihtojärjestelmän

MSK Cabins valmistaa Ylihärmässä ohjaamoita yli 75 maahan. Liikkuvien työkoneiden turvaohjaamoita valmistava MSK Cabins on osa kansainvälistä menestyvää MSK Groupia. Innovatiivinen tuotantoprosessi ja -teknologia sekä nopea ja joustava tuotanto ovat avaintekijöitä MSK Cabinsin menestystarinassa.

Nordson Color On Demand (COD) – järjestelmä otettiin MSK Cabinsilla käyttöön syksyllä 2018. Investoinnin avulla voidaan toteuttaa myös lyhyempiä sarjoja niin, että värinvaihtoihin ei hukata maalauslinjan kapasiteettia.

Robotti hoitaa laitteiston värinvaihdon täysin automaattisesti. Värinvaihto kestää vain 30-40 sekuntia, jonka jälkeen seuraava väri on ruiskutusvalmiina. Järjestelmässä on vakiona valmiudet 28 väriin. Nordsonin HDLV-pumpulla jauhetta voidaan ruiskuttaa jopa 750 g/min. Huoltoväli on huikeat 4000 tuntia.

MSK Cabinsilta todetaan, että nyt kuusi kuukautta käytössä ollut Nordson COD-laitteisto on vastannut odotuksia täydellisesti. Sen avulla MSK Cabins on onnistunut kasvattamaan asiakaskohtaisten ratkaisujen tarjontaansa erittäin kilpailukykyisesti.
Lisätiedot: Jarmo Esala, MSK Cabins

Katso video: Nordson Powder Coating & Fast color Change With A Robot