CASE: Tornion KaMa-Palvelut Oy uusi maalaamon ja pintakäsittelypalvelut

Tormion KaMa-Palvelut Oy:n on lappilainen metallirakenteiden ja sillankaiteiden valmistaja ja pintakäsittelypalvelujen tarjoaja. Uusi vuosi Torniossa käynnistyi erityisen hienoissa merkeissä, kun uusi, nykyaikainen maalaamo käynnisti toimintansa. Pintakäsittelypuolen palveluvalikoima tuplaantui kertaheitolla, kun hiekkapuhalluksen ja märkämaalauksen rinnalla tarjotaan teräsraepuhallusta ja jauhemaalausta.

Uudessa raepuhaltamossa voidaan käsitellä 5 x 5x 15m:n kokoisia kappaleita. Käsittely tapahtuu suljetussa tilassa, jossa puhdistettavaan kappaleeseen puhalletaan paineilmalla teräsraetta. Menetelmän avulla kappaleista poistetaan ruoste ja muut epäpuhtaudet. Samalla syntyy pinta, joka on karheudeltaan optimaalinen jauhemaalaukselle.

Jauhemaalaamossa puhdistettuihin kappaleisiin ruiskutetaan sopivaa maalijauhetta. KaMa-Palveluiden maalaamossa voidaan käyttää sekä epoksi-, polyesteri, polyuretaani-, silikoni- että metallipohjaisia jauheita. Ruiskutuksen jälkeen kappaleet uunitetaan, jolloin tuloksena saadaan erittäin kestävä ja tasainen, kulutusta kestävä maalipinta.
Laitteistolla onnistuu myös syvien, hankalan muotoisten kappaleiden maalaus.

KaMa-Palvelut Oy:n maalaamon ja raepuhaltamon laitteistot toimitti Spraytec Oy.

Katso kuvia ja päivityksiä KaMa-Palveluiden maalaamoprojektista Facebookissa – klikkaa tästä!