0
Kieli
Valuutta

Maalausrobotit -ABB

ABB Oy - maalausrobotit

ABB on johtava teollisuusrobottien, modulaaristen valmistusjärjestelmien ja robottipalvelujen tuottaja. Vahvasti ratkaisuihin painottuneet palvelumme parantavat tuottavuutta, tuotteiden laatua ja turvallisuutta. ABB on toimittanut Suomeen jo yli 3000 robottia ja asentanut maailmanlaajuisesti yli 400.000 robottia.

Odoo • Text and Image

ABB maalausrobotit vahvan partnerin avulla

Spraytec Oy:n henkilöstö on ollut toimittamassa eri yhteyksissä yli 140 ABB maalausrobottia. Historiamme maalausroboteista alkaa jo vuodesta 1969. Toimiva maalausrobottisolu koostuu itse robotista sekä sovelluslaitteista. Kaikki komponentit ja robottiin integroidut pumppaus- ja ruiskutusjärjestelmien pitää toimia saumattomasti yhteen.

Olemme ABB:n Value Provider partneri maalausrobottien parissa ainoana Suomessa. 

Spraytec Oy toimii ABB Robotics Oy yhteistyökumppanina ja toimitamme ABB robotteja maalaus- ja liimaussovellutuksiin. Meillä on vahva verkosto yhdessä ABB:n asiantuntijoiden kanssa ja pystymme toimittamaan erinomaisia ratkaisuja kaikkiin pintakäsittely- ja liimaussovelluksiin.

Suurimmat ajurit robottien yleistymiseen myös pintakäsittelyssä ja liimauksessa voidaan jakaa karkeasti kolmeen. Tuottavuuden nostaminen teollisissa prosesseissa, ihmisten altistuminen vaarallisille kemikaaleille ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä robottijärjestelmien käyttöliittymien kehittyminen hyvin helppokäyttöisiksi.

Työn tuottavuudelle asetetut vaatimukset kiristyvät jatkuvasti ja maalarintöihin, joita perinteisesti pidetään raskaina sekä vaarallisina on johtanut siihen että työvoimaa on vaikea löytää näihin tehtäviin.  

Yhteiskunnan tietoisuus ja vaatimustaso kemiallisille tekijöille altistumiseen ja työnsuojeluun liittyen on myös kasvanut voimakkaasti. Kaikki maalit ja liimat, vesi- ja liuotinpohjaiset aineet sisältävät ainesosia, joille ei ole hyvä altistua ainakaan pitkäaikaisesti. Tämä ohjaa ihmisiä muihin tehtäviin, kuten esimerkiksi robottioperaattoriksi.

ABB Robotit sopivat näihin tehtäviin erinomaisesti ja ne varmistavat myös pintakäsittelyn tasalaatuisuuden. Robotisoidut maalausjärjestelmät nostavat laatua, lisäävät tuottavuutta sekä mahdollistavat materiaalisäästöt. Robottimaalaussoluun integroidut kalvonpaksuus mittaukset ja kuvausjärjestelmien avulla reklamaatioiden määrä vähenee myös huomattavasti.

Maalausohjelmat voidaan luoda tuotteille etukäteen RobotStudio sovelluksessa 3D mallien avulla sekä virtuaalisessa ympäristössä itse tekemällä. 

ABB IRB 52 maalausrobotti

ABB IRB 52 on tukevarakenteinen, nopea ja toistotarkka robotti. Robotin ominaisuudet mahdollistavat maaliruiskulle hyvin laajat ruiskutuskulmat. Pisteestä – pisteeseen ohjelmointi mahdollistaa tarkan ohjelmoinnin. Sekä liikeradan pisteitä että maalausparametreja voidaan muokata myös jälkikäteen ja siten parantaa maalausohjelmaa jatkuvasti.
Maalausohjelman muokkaus voidaan tehdä joko robotin ohjaimella tai erillisellä OFF-line ohjelmointiohjelmistolla (lisävaruste).

IRB 52 on pienikokoinen maalirobotti, joka on suunniteltu erityisesti pienten ja keskisuurten osien maalaamiseen useilla teollisuudenaloilla. Se tarjoaa sinulle edullisen, ammattimaisen ja korkealaatuisen maalausratkaisun. 

IRB 52 käsittelyky on 7 kg ja ulottuma 730 mm.

Odoo • Text and Image

ABB IRB 5510 FlexPainter maalausrobotti

IRB 5510 FlexPainter on erittäin joustava ja tarkka keskikokoinen maalausrobotti autoteollisuuden pieniin osiin ja yleiseen teollisuusmaalaukseen. Tämä maalausrobotti tarjoaa lyhyemmän sykliajan, prosessin optimoinnin ja digitaalisen alustan ensiluokkaisen maalauslaadun ja käyttöajan varmistamiseksi.
 
IRB 5510 on varustettu ABB:n ontolla rannetekniikalla. Tässä erittäin tarkassa ontossa ranteessa on muotoilu, joka eliminoi maali- ja ilmansyöttöletkujen kulumisen ja lisää siten yleistä luotettavuutta. Lisäksi ranne tukee 140 asteen kiertämistä mihin tahansa suuntaan, joten IRB 5510 on yksi luokkansa monipuolisimmista ja helposti ohjelmoitavista maalausroboteista.

IRB 5510 sisältää ABB: n ainutlaatuisen integroidun prosessijärjestelmän (IPS), jossa on nopea maali- ja ilmavirran hallinta takaisinkytkennällä. IPS voi pidentää prosessin vasteaikoja ja vähentää maali- ja liuotinjätettä. Maalin virtauksen synkronointi robotin käsivarren liikkeen kanssa parantaa siirtotehokkuutta ja minimoi ohiruiskutuksen, mikä vähentää maalihukkaa ja lisää kustannustehokkuutta

IRB 5510 käsittelyky on 13 kg ja ulottuma 2561 mm.

Odoo • Text and Image

Video robottimaalauksesta 

Ohessa video jossa tuotteet maalataan ABB:n maalausroboteilla lean-periaatteella. Tuotteet  pintakäsitellään tilauksesta täysautomaattisesti.