Maalauslinjat metalli- ja puuteollisuudelle

Maalauslinjoja on monenlaisia, yksinkertaisimmillaan maalaus voidaan tehdä imuseinän, maaliruiskun ja haihdutus ja kuivaushuoneen avulla. Toisaalta maalauslinja voi olla erilaisella kuljettimella toisiinsa linkittynyt kokonaisuus, joka voi koostua esimerkiksi esikäsittelystä, kuivauksesta, maalauskaapista ja maalauslaitteista sekä kuivaus- ja/tai polttouunista. Olipa vaadittava kokonaisuus mikä tahansa, voimme toimittaa oikean ratkaisun. Yli 400 toimitetun linjan kokemuksella.

Maalauslinjan suunnitteluun ja valintaan vaikuttaa moni asia. Yleensä suunnittelu lähtee liikkeelle kapasiteettitarpeesta nyt ja tulevaisuudessa, kappaleen fyysiset mitat ja haluttu laatutaso. Kun nämä asiat ovat selvillä valitaan oikea kuljetinratkaisu, määritetään laatutason perusteella haluttu prosessi ja määritetään sopiva lay-out linjalle niin että laitesijoittelu tukee sisäistä tavaravirtaa mahdollisimman hyvin.

Olemme toimittaneet maalauslinjat merkittäville metalli- ja puuteollisuuden toimijoille maalausrobottien kanssa ja ilman.

Esikäsittely

Hyvä esikäsittely on monesti edellytys metallituotteen onnistuneelle maalipinnalle . Yleensä kemiallisia  esikäsittelylinjoja tehdään joko tunneli- tai kammiopesureina. Esikäsittelyprosessiin sisältyy yleensä rasvanpoisto ja sen huuhtelu (t), konversiokäsittely tartuntapinnan ja korroosiosuojan parantamiseksi ja loppuhuuhtelu. Esikäsittelyn jälkeen kappale kuivataan lähes poikkeuksetta.

Kuivaus- ja polttouunit

Kuivaus- ja kappaleet kuivataan pesun tai mräkämaalauksen jälkeen.

Jauhemaalauksessa kappaleet laitetaan jauheen polttouuniin tai polymerisointiuuniin.

Kaikille uuneille tärkeää on oikea ilmakierto, ilmanmäärä ja toimintaperiaate. Ratkaisumme uunien ilmankiert
oon säästävät selvää rahaa.

Maalauslinja(2)MaalauslinjaMaalauslinjat 6-vaihenen esikäsittelyMaalauslinjat CIMG4088Maalauslinjat Washer viewMaalauslinjatMaalauslinjatMaalauslinjatMaalauslinjatMaalauslinjat2 maalauslinjaIMG_3591MaalauslinjatMaalauslinja (1)Maalauslinjat