Maalausrobotit

Olemme toimittaneet noin 130 maalausrobottia Suomen teollisuudelle.

Asiakkaitamme ovat mm. Fiskars, ABB, Edux-ovet, Skaala, Fortaco ja Tume-Agri.

Maalausrobotti on vähintään kuusivapausasteinen tai akselinen manipulaattori, jossa on robotin ohajauksen sisään rakennetut maalinhallinta ominaisuudet. Maalausrobotti eroaa teollisuusrobotista siinä, että sen kaikki räjähdysvaarallisella alueella olevat sähköiset komponentit ovat ylipaineistetun kuoren sisällä. Maalausrobotin ohjaus ja akselien liikkeet on kehitetty maalauslaitteiden hallintaa silmällä pitäen.

ABB on maailman suurin ja vanhin maalausrobottitoimittaja. ABB:n maalausrobottituotannon juuret ulottuvat vuoteen 1969 jolloin Norjan Brynessä valmistui maailman ensimmäinen maalausrobotti Trallfan tehtaalla. Spraytec Oy:n hallituksenpuheenjohtaja oli tutustumassa kyseiseen uutuuteen ensimmäisten joukossa ja yrityksemme maalausrobottiosaaminen lasketaan alkaneen tuolloin.

Ensimmäinen maalausrobotti toimitettiin Suomeen vuonna 1972. Tämän jälkeen yrityksemme palveluksessa olevat henkilöt ovat olleet toimittamassa yli 130 maalausrobottia.

ABB maalausrobotti tekee työtä erittäin tarkasti ja nopeasti. Robotoinnilla varmistetaan tasainen haluttu laatu, parannetaan työergonomiaa, vastataan kiristyvään kilpailuun työvoimasta ja alennetaan tuotantokustannuksia.

Onnistunut robotointiprojekti on kokonaisuus johon kuuluu markkinoiden parhaat ABB maalausrobotit sekä ratkaisutoimittajana Spraytec Oy:n henkilöstö.

Robottien ohjelmointi on nykyään helppoa edistyksellisen ja helpon käyttöliittymän takia, jonka kautta maalausta voidaan ohjata ilman erityisiä ohjelmointitaitoja. Maalausrobotilla saavutetaan toistettavuus pinnoitusprosessiin, oikea maalimäärä, oikeaan paikkaan, aina.

Maalausrobotteja voi käyttää sekä jauhe- että märkämaalaussovelluksissa.

Robottien ohjaus voidaan jakaa kahteen osaan, kappaeen tunnistus ja etäisyystietoon robotille. Tämä tapahtuu yleensä konenäön, kameran ja valokennon avulla. Vaativissa kohteissa kappaleiden tunnistus voidaan tehdä 3-ulotteisena. Kappale kuvataan 2-eri kulmasta, tieto välitetään PLC:lle, josta robotti hakee oikean ohjelman tuotteen maalaamiseen, robotti maalaa kappaleen kun se on oikeassa kohdassa.

ABB:n maalausrobotit ovat luonnollinen valinta Suomessa maalausrobotiksi hyvän teknisen tuen ja laajan konekannan vuoksi.

Maalausrobotit Robotti (1)Maalausrobotit Robotti (2)Maalausrobotit Robotti (3)Robotti IRB580Robotti(2)Robotti2 robotti IRB_580_7202 robotti IMGP0130