0
Kieli
Valuutta

Nordson -jauhemaalauslaitteet

Nordson jauhemaalauslaitteet - kun haluat suorituskykyä mihin muut eivät pysty

Odoo • Image and Text

Nordson Encore - jauhemaalauslaitteet

Nordson - maailman johtava jauhemaalauslaitteiden valmistaja. 

Nordsonin jauhemaalauslaitteita on ollut teollisuuden käytössä jo yli 50 vuoden ajan. Olipa tarpeesi maalauslaite käsin maalaukseen, nopean värinvaihdon jauhemaalausjärjestelmä, robottimaalausjärjestelmä ultra nopeilla värinvaihdoilla tai jokin räätälöity ratkaisu, Nordson pystyy ratkaisemaan sen. 

Odoo • Image and Text

Encore HD jauhepumppu

Encore HD pumppu on suunniteltu jauheen kuljettamiseksi jauheruiskuun mahdollisimman pienellä ilmamäärällä parhaan mahdollisen maalaustuloksen saamiseksi.

Encore HD pumpulla jauheen kuljetusilma ja viuhkan muotoiluilmaa säädetään erikseen ja se mahdollistaa järjestelmän laajan säädettävyyden.

Olipa tarpeesi sitten saada paljon jauhetta ruiskutettua (jopa 600 g/min/ruisku) tai saada pieniä määriä pienellä ilmamäärällä, molemmat on tehtävissä samalla järjestelmällä. 


Odoo - Sample 1 for three columns

Värinvaihto & huolto

Automaattiset värinvaihdot laadukkaasti ilman kontaminaatioita. Pumpun huoloväli jopa 3000 h ja se on helppo huoltaa. 

Odoo - Sample 2 for three columns

Markkinoiden korkein Automaatioaste

Maalausprosessista eliminoidun ilman ansiosta jauhe tunkeutuu paremmin vaikeisiin kulmiin ja automaatilla saadaan tehtyä enemmän kuin kilpailevilla järjestelmillä

Odoo - Sample 3 for three columns

Prosessin hallintaa

Sama kalvon paksuus päivästä toiseen tuotteissa tarkoittaa parempaa laatua, vähemmän reklamaatioita sekä mahdollistaa jauheensäästön kun ei tarvitse varmuuen vuoksi ruiskuttaa suurta ylikalvoa.

Odoo - Sample 1 for three columns

Nordson - Automaattiset jauhemaalauslaitteet ja järjestelmät

Nordsonilta löytyy laaja valikoima erilaisia automaattisia jauhemaalausjärjestelmiä. Tältä sivulta löydät paljon tietoa ja videoita nopean värinvaihdonjärjestelmistä ja robottimaalausjärjstelmistä.

lue lisää...

Odoo - Sample 1 for three columns

Nordson Encore jauhemaalauslaitteet käsimaalaukseen

Nordsonilta löytyy laaja valikoima käsimaalauslaitteita jauhemaalaukseen 

Lue lisää...

liity postituslistalle

niin pysyt ajantasalla uutuuksista jauhemaalaukseen liittyen

Jauhemaalaus, pulverimaalaus, polttomaalaus

Jauhemaalaus, pulverimaalaus, myös polttomaalauksena tunnettu maalausmenetelmä.  Maalausprosessia voidaan kuvata seuraavasti. Jauhemaali/ pulverimaali leijutetaan säiliössä paineilman avulla sopivaksi ruiskutukseen. Leijutusta voidaan ajatella niin että ilma on jauhemaalin kantava aine, niin kuin liuotin on märkämaalissa. Kantava aine on välttämätön maalin siirtämiseen maalattavaan kappaleeseen, ei maalaustulokseen. Leijutettu jauhe imetään jauhesäiliöstä alipaineen avulla joko venturipumpuilla (injektoreilla) tai HDLV -kammiopumpuilla maalauslaitteelle. Jauhemaalipistoolissa jauhe varataan sähköisesti ruiskuttamalla se sähkökentän läpi maalattavaa kappaletta kohden. Sähkökenttä luodaan korkeajännitekaskadin avulla, joka sijaitsee maalauslaitteen sisällä.

Maalattavan kappaleen, joka on maadoitettu ja maalauslaitteen kärjessä olevan elektrodin kärjen välille syntyy sähkökenttä. Jauhe ruiskutetaan kyseisen sähkökentän läpi ja jauhe tarttuu elektrostaattisesti kappaleeseen. Jauhe voidaan myös varata kitkavarauksella, jossa jauhemaali saa varauksensa kun se kulkee latausputken läpi. 

Jauheen ruiskutuksen jälkeen jauhe tulee kuumentaa polttouunissa, jotta jauhe polymerisoituu ja muodostaa toivotun pinnan kappaleen päälle. Tyypillisesti jauhemaalin polttolämpötila on noin 180 – 200 astetta C ja polttoaika on 12-15 minuuttia. Jauheen kokonaispolttoaikana vaikuttaa kappaleen geometria ja materiaalipaksuus.

Jauhemaalaus tai pulverimaalaus edut

Jauhemaalauksessa tai pulverimaalauksessa käytetyt jauheet ovat ympäristöystävällisempiä kuin märkämaalit, koska niissä ei käytetä liuottimia. Jauhemaalauksessa ei vapaudu haihtuvia orgaanisia yhdistelmiä (VOC) ympäristöön. Sen lisäksi jauhe voidaan kierrättää ja käyttää uudelleen, mikä tekee jauhemaalauksesta vieläkin edullisempaa. Jauhemaalauksen suurimmat edut liittyvät tuotteiden läpimenoaikaan koska jauhemaalauksella pystytään korvaamaan märkämaalauksen parissa käytössä olevia monikerros maalausjärjestelmiä koska jauheella monesti saavutetaan yhdellä maalauskerralla saman tasoisia korroosiosuojaustasoja. 

Siirry maalauslinjat sivulle